Selfie Guide

Hvordan ta bedre selfier med mobilkamera

Jeg heter Vigdis Settem og min foto reise begynte på 90 tallet. Etter det har jeg fotografert utallige portretter, brudepar og egne prosjekter. Nå er det mest fokus på egne prosjekter og online fotokurs. Her vil jeg dele noen av mine beste selfie tips som jeg også bruker som fotograf.

Som fotograf elsker jeg å fotografere portretter. Og det viktigste jeg har lært av det, er at de beste bildene er når du slapper av og bare er deg selv. Så pust godt, slapp av, ha det gøy, smil – Og der har du din selfie. Men her har du litt flere tips.

Selfie Guide

Aldri har vi vel vært mer synlig på sosiale medier og med forskjellige selfier på forskjellige kontoer. Det har blitt mer og mer viktig med synlighet. Vi vil gjerne se hvem vi kjøper fra, bli litt kjent og vise hvem vi er og hva vi jobber med. I det private bytter vi portrettbilde på de sosiale mediene vi har konto på, sender bilde til vår familie, venner og kjære. Er det dating på gang er det jo også greit med et litt nyere profil bilde, så vi kan vise hvem vi er.

Så uansett om det er en selfie du skal bruke i forhold til :

  • Sosiale medier
  • Jobb
  • Dating
  • Familie
  • Venner

Her skal du få noen gode selfie tips

Lys

Se deg litt rundt og finn et fint sted å ta bilde. Helst i dagslys. Finn et sted med et jevnt lys. Soft lys = bra bilde. Heller skygge enn i sterkt sollys. I sterkt sollys blir det mye mysing og skarpt lys som viser det meste i huden. Pass på at lyset i øynene kommer frem

Mine favoritt selfie steder er i stua, ved siden av verandadøren i glass, som da også vil gi litt ekstra lys. Og rett utenfor her jeg bor. Og i en park ikke langt herfra. Finn dine steder du også. Bruk mobilkamera når du er på stedet, og se i kamera hvordan lyset forandrer seg når du flytter deg. Da ser du fort hvor det er best lys.

Bakgrunn

Du kan gjerne få med en spennende bakgrunn. Men ta en titt i kamera om det stikker noe ut bak hodet, greiner etc. Eller fjell, linjer som går som en linje bak. Det vil bare ødelegge. Det beste er om det er diffus bakgrunn eller at du har luft bak deg. Og husk at det som ikke har noe å gi til bilde eller historien din, gjør ikke bildet bedre heller. Så ha færrest mulig forstyrrende elementer i bilder.

Tips til utstyr

Bruk selfie stang. Da får du kamera litt fra deg, slik at objektivet på mobilkamera får riktig proporsjoner på deg.

Bruk gjerne fjernkontroll. Evt kan du også bruke volum knappen på mobilen eller på volumknappen på ledningen til head settet ditt.

Du kan også kjøpe et selfie lys og sette på mobilkamera, hvis det er litt dårlige lysforhold der du er. Selfie lys kan også være fint når du tar bilder i overskyet vær for å lette opp skygger. Prøv deg frem.

Et lite stativ kan være greit hvis du skal ta helfigur bilder, her kan du også bruke selvutløseren på mobilen.

Mye av ekstrautstyret får du kjøpt ganske rimelig på Claes Ohlson og Cewe/Japan Photo.

Poseringer

Det er ikke alltid like naturlig for alle å bli fotografert og da kan det være litt lettere når du har noen poseringer å begynne med.

Begynn gjerne med en selfie rett forfra, neste kan du vri hodet litt. Kanskje har du en favoritt side, vi er sjelden helt symmetriske. Se om du får inn lyset i øynene.

Vri kroppen litt til side – len deg fremover (dobbelthaker syns ikke så godt) og pass på bakgrunnen. Mange gode portretter blir ødelagt av en urolig bakgrunn. Øv deg i å vurdere bakgrunnen, skift posisjon eller vinkel. Ta gjerne bildet litt ovenifra og ned, det blir ofte det fineste på de fleste.

Bruk fjernkontroll, selvutløser eller selfiestang hvis det er vanskelig å nå knappen.

Hender kan fort ta mye fokus – Se hva som faller deg mest naturlig. Prøv deg litt frem. Kanskje kan du dra armen litt bort, løft håndleddet, fingrene dras litt inn. Eller kanskje har du noen lommer du kan ha de i.

Senk skuldrene, pust og slapp av – Og det er lov å ha det gøy

Ikke se på skjermen – men rett i kamera – evt til siden og smil

Lykke til med den beste selfien av deg!

Flere fotokurs kommer. Vil du lære mer se under fotokurs på websiden min her. Du vil nå automatisk blitt satt opp på min abbonnement liste, noen ganger i året vil jeg sende deg en mail om nyheter og andre ting som skjer her hos Vigdis Settem Artwork. Du kan enkelt melde deg av hvis dette er noe du ikke ønsker.

PS! Følg meg gjerne på Facebook og Instagram – der vil du finne mer jeg tror du liker.

Ønsker deg en fantastisk flott foto dag.

Hilsen

Fotograf Vigdis Settem

www.vigdissettem.no

Follow by Email
Instagram