Fotokurs – på nett

For deg som liker å ta bilder med mobil eller kamera

Fotograf Vigdis Settem

Hjertelig velkommen til dette fotokurset over nett!

Kurs 1 – Ta bedre bilder

Her vil du få mer inspirasjon, økt kreativitet og kunnskap. Rett og slett større glede av din fotografering og dine fotografier.

Kurset vil gi deg inspirasjon og kunnskap, visuelt og teoretisk.  «Å fotografere er å male med lys». Med dette kurset ønsker jeg å gi deg en glede ved å skape noe, inspirasjon til å fotografere mer, økt kreativitet og mindfulness når du ser etter motiver. “Du skaper og er i flyt. Utenom tid og sted”. Det viktigste er at du bruker din unike personlighet og kreativitet sammen med det jeg vil lære deg her.  Gjør oppgaver, vurder bildene dine over tid og fotografer og “se” etter nye motiver.  

I dette kurset går vi ikke gjennom det tekniske på kameraet. Også fordi det ikke har noen betydning hvilket kamera du bruker. Om du bruker mobilkamera, hullkamera eller et annet fotografi apparat. Bruk det kamera du har. Målet er at ditt kamera skal bli en forlengelse av deg, som du bruker intuitivt. Det vil gi deg fotografier som er mer enn bare en dokumentasjon eller avbildning. Ofte blir resultatet at du lettere fotograferer bilder som gir betrakteren en følelse av noe – og kunst er jo en del av virkeligheten fortolket gjennom et personlig temperament. Så ønsker du å skape kunst, og bedre bilder, så jobb intuitivt.  

Litt om meg

Jeg heter Vigdis Settem og er født i Bærum og bor nå i Bærum igjen. Har også bodd noen år på Stathelle, Eide på nordmøre og i Oslo. Selv har jeg 20 års erfaring som fotograf. Høyere utdannelse innen Fotokunst og diplomoppgave innen film. Lang erfaring med fotokurs for private, firmaer og Aktivitetshus. Jobber i dag som Fotograf/kunstner.  Fotografering har gitt meg så mye! Møter med nye spennende mennesker, en indre ro, det å kunne skape noe, et levebrød, et ønske om stadig utvikling, lære nye ting og ikke minst se natur og mennesker med nye øyne. Og med dette fotokurset vil jeg gi deg muligheten til det samme! 

Dette lærer du:

 • Du lærer hva som gjør dine bilder bedre 
 • Portrettfotografering – Landskap – Stilleben – Fotokunst
 • Tydeliggjøring av verdier og mål -Hvem er du?
 • Komposisjons teknikker
 • Litt om Lys
 • Hvordan du setter i gang egne kreative prosesser 
 • Kunstterapi
 • Du lærer å «se» motivene
 • Hvordan få indre ro 
 • Hva gir økt kreativitet? 
 • Vi ser på bilder – Bildeanalyse 
 • Og mye mer 

Dette er et nettkurs for alle som liker å fotografere enten det er med kamera som vi har med overalt, mobilkamera eller speilrefleks. Flere og flere har et ønske om gode bilder i sosiale medier og ellers. Så vi ser hva vi kan gjøre for å gjøre bildene ennå bedre. Men det viktigste er at du fotograferer unike bilder, farget av din personlighet, kreativitet og følelse.  Og det er gøy å kunne heve nivået på bildenen dine med enkle grep.

PS! Dette kurset tar ikke for seg det tekniske med kameraet ditt. Så det er viktig at du kan fotografere med det kamera eller mobil kamera du har. Helt greit hvis du bare kan fotografere med automatiske insttillinger også. Det tekniske kommer etterhvert.

Kurset starter: Nytt kurs 25.april 2022. Du kan se kurset når du vil under kursperioden

Alt vi går igjennom får du på videofiler og på tekst/PDF filer, slik at du kan se og jobbe med kurset når det passer deg best. I løpet av kurset vil du få teori, bildeanalyse, inspirasjon og oppgaver, som vil gi deg vekst både personlig og som fotograf. Du får dette tilsendt på mail. Men vi møtes også på Zoom en gang i uken. Kurset går over 4 uker.

Sted: Der du er. Kurset er nettbasert. Og kan taes når som helst og hvor som helst. Du kan se undervisnings videoene flere ganger. Og får også kurskompendie (Som PDF fil)

Du får:

 • Vi møtes på Zoom 4 onsdager. Ser på bilder og snakker om ukas tema, oppgaver og evt spørsmål.
 • Det er mye lærdom i å vise frem bildene dine. Så på Zoom møtene ser vi også på 1-2 av deltagernes bilder.
 • Mail med link til kursmodulene på video, med de forskjellige temaene + teori (PDF) og oppgaver.
 • Tilbakemelding på bildene dine får du på mail for hver oppgave.

Zoom møtene på onsdagene blir ikke tatt opp, da det er andre kursdeltagere der også. Og det er helt frivillig å vise frem sine egne bilder. Men da det er utrolig stor læringspotensiale i det å vise frem og snakke litt om bildene sine. Anbefaller jeg at du gjør det.

Pris kr 3750,- Meld deg på og betal innen 8.april og få 25% rabatt på kurs nr 2

Betal inn til kontonummer: 2601 37 42919

Velkommen til kreative, lærerike og inspirerende uker!

Fotograf Vigdis Settem

Påmelding til Mail: v@vigdissettem.no

PS! Bli gjerne venn med meg på FB og Instagram:
https://www.facebook.com/vigdissettemartwork
https://www.instagram.com/vigdissettemartwork/

Kurs 2 – Her lærer du hvordan du kan gjøre bildene dine ennå bedre med snapseed bildebehandlingsapp.

Gjør dine bilder ennå bedre med bildenehandlingsappen Snappseed. På dette kurset vil du lære hvordan du kan gjøre mobilbildene dine ennå bedre. Vi bruker Snapsees en bildebehandlingsapp, som både er kraftfull og intuitiv. Den kan åpnes i både iphone og android mobil telefoner. Dette er en av de mes populære bildebehandlingsappene og den er også gratis.

Dette kommer du til å lære:

 • Redigere lys, kontrast og farge
 • Hvordan du retter opp og beskjærer dine bilder
 • Hvordan du bruker verktøyene for å løfte frem og forsterke detaljene i dine bilder.
 • Vi ser på noen fine og moderne bildeefekter og litt til.

Dette gjør vi steg for steg, slik at dine bilder blir slik du ønsker og ennå bedre.

Pris kr 1950,- Meld deg på og betal innen 02.mai og få 25% rabatt på kurs nr 2

Kurs start 22.mai 2022 – Du får tilgang til kurs video 1 denne dagen.

Kurs videoene er på ca 30 min x 3. Vi møtes også live 3 ganger over nett. Der jeg svarer på spørsmål og går igjennom noe av det på nytt.

Kurs 3 – Finn din stil og ditt utrykk

På kurs 3 bygger vi videre på det vi har gått igjennom. Vi går dypere inn i fotokunst og egne prosjekter. Bruker komposisjons teknikker og det vi lærte på kurs 1. Finne din unike stil. Det blir 3 dager med zoom møter (frivillig) og undervisnings videoer, bildeanalyse og tilbakemeldinger på oppgaver. Du får tilbakemeldinger og svar på oppgaver over mail.

Pris kr 3750,- Early Bird pris. Meld deg på og betal innen 22.juli 2022 og betal kun kr 1950,-

Kurs start: 22.august 2022. Vi møtes på nett.

Du får tilbakemeldinger på bildene og oppgavene over mail.

På alle kursene vil jeg selv være kursholder. Gleder meg til å kunne dele min lidenskap – Fotografering med deg.

Betaling av kurs er til bankkonto: 26013742919 eller vipps #698670 Senest 1 uke før kursstart.

Velkommen til dager i vekst og mer glede og morro med kamera!

Fotografi «Lyset» Antatt Sørlandsutstillingen
Follow by Email
Instagram