Fordelene ved mobilkamera

På slutten av 1990 tallet kom det kamera på mobiltelefonen. Og hvem skulle trodd at at et mobilkamera skulle begynne å konkurrere med de tradisjonelle kameraene? De første mobilkameraene tok bilder med 0,1 megapixel, noe som er ca. en tusendel av hva dagens beste mobilkameraer klarer i dag. Og minnet holdt kanskje til 10 bilder. De var rett og slett for dårlige. I dag stiller vi høye krav på hva mobilkameraet skal levere i form av funksjoner og bildekvalitet. Og salget av systemkamera synker og enkelte produsenter slutter å produsere de. Mobilkamera tar mer og mer over. Og kvaliteten og funksjonene blir bedre og bedre.

Selv har jeg både systemkamera og mobilkamera. Og det er mobilkamera som blir brukt mest i det daglige. Jeg bruker det når jeg går tur, ser fine motiver i naturen, og til å fotografere minner i hverdagen som jeg deler med mine venner og følgere på sosiale medier. Systemkamera bruker jeg til mine fotokunstprosjekter i store formater. Systemkamera er tungt og stort å bære på, mens mobilen har jeg alltid med meg. På mobilen kan jeg også enkelt filme, redigere og oppdatere mine sosiale medier, alt dette rett i mobilen.

Her har jeg listet opp noen argumenter for hvorfor du skal velge mobilkamera:

  • Mobilen veier lite, tar liten plass og du har den alltid med deg
  • Perfekt å fotografere med når du er på reise, tur eller i hverdagen
  • Du kan fotografere spontant
  • Mobilen har en stor skjerm, så du ser med engang hva du fotograferer
  • Du har en enkel oversikt over hvordan bildene er i bildegalleriet på mobilen
  • Mobilen tåler regn og er ganske robust. Tåler ganske mye
  • Det er lett å dele bilder med venner og følgere på sosiale medier
  • Ønsker du å redigere bildene, kan du enkelt gjøre det direkte i mobilen
Spørmål og påmelding til mobilfotokurset, mail: v@vigdissettem.no

Follow by Email
Instagram