Fordelene med lerretsbilder

Det er mange fordeler med lerretsbilder her er noen:

  • Lerretsbilder gir en lun og varm romfølelse.
  • Du unngår glass og dermed refleksjoner
  • Bildene blir lette
  • Det er mer slitesterkt med lerret enn papir
  • Kan forbedre akustikken i et rom
  • Demper ekko og gjenklang i rommet

Montering av lerretsbilder

Hvis du kjøper et lerretsbilde uten ramme, må du spenne det opp selv. Da kan du ta det med til et rammeverksted eller snekre en blindramme selv. En annen mulighet er å å bruke IKEA sine Bjørksta rammer. Det er rammer som er laget for å spenne opp lerretsbilder på selv. De er enkle å sette opp og det følger med en bruksanvisning fra IKEA.

Da er det flere måter å få løst det på, som f.eks å ta det med til et rammeverksted eller å snekre en blindramme på egenhånd. Et annet alternativ som er både enkelt og rimelig er å bruke IKEA sine BJÖRKSTA-rammer. Det er nemlig rammer som er laget for å spenne opp lerretsbilder på og som er enkle å sette opp. Og som alltid med IKEA – det følger med en bruksanvisning for hvordan du gjør det. Det er snakk om 4 aluminiumsstenger som skal skrus sammen også festes selve bildet med noen plastpinner som trykkes inn i en sprekk. Du får Bjørksta rammene i fleres størresler. bl.a 100×140 cm og 78 x118 cm.

Ramme rundt lerretsbilde

Det er også mulig å ha ramme rundt lerretsbilder, om man ønsker å få en mer markert avslutning rundt bildet. Da er det gjerne såkalte flyterammer eller sveverammer man bruker. Dette er en ekstra ramme som settes opp rundt lerretsbildet, i tillegg til blindrammen som lerretet er spent opp på.

Det finnes også flyterammer som gir litt luft mellom rammen og kanten på bildet, slik at du kan se hele motivet som strekker seg ut rundt blindrammen. Blindrammen gir også en ekstra beskyttelse til bildet i forhold til støt og riper på sidene.

Ønsker du en ramme rundt lerretsbilde kan jeg komme med forslag i forhold til dine ønsker. Jeg samarbeider med leverandører som har kvalitets rammer i flere varianter. Hvis du ikke vil bruke en lokal rammemaker eller ramme inn selv.

Bildene blir signert for hånd og sendt deg etter bestillingen.

Follow by Email
Instagram